YENİ BULUŞMA NOKTANIZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

YENİ BULUŞMA NOKTANIZ

ÜyEyE ZaRaR GeLmEz AdMiN KıZmAdIkÇa!!!AdMiN KıZmAz ÜyE AzMaDıKçA xD

AnasayfaFATİHLİSESİGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap

beyaz aşkın siyah öyküsü

YazarMesaj
d!s!KaRTaL
özel üye
özel üye
d!s!KaRTaL

Kadın Mesaj Sayısı : 29

beyaz aşkın siyah öyküsü Empty
MesajKonu: beyaz aşkın siyah öyküsü   beyaz aşkın siyah öyküsü Icon_minitimeSalı Kas. 11, 2008 8:37 pm

Beyaz Aşkın Siyah Öyküsü
İstanbul karlar altında; ama yinede “Sokağın tavanı kadar yaşanıyor” aşklar. Rahat yaşanan aşkın nasıl olduğuna dair önermelere sürecek kadar zamanlar yaşamasak da aşkı, son dakikada kazanılan bir zafere tercih etmiyorduk rahatlığı. Belli bir zaman aşımı bize bu durumu tercihten öte mecburiyet kılsa da inadına inadına seviyorduk "zindanlara düşmesek de"... Bir çağ yangını sanki bu herkes günahkâr biz masumuz... İnsanların zayıf yanları vardır onlara batan bir diken gibi. İşte bizimde belki zayıf yanımız siyah beyaz masumiyetimiz... Belki bundandır bu kadar yıpranmamız, üstümüze bu kadar gelinmesinin sebebi. Ne yapalım yağmur gibi yağan kurşunlara sevdamızı satalım mı? Şerefsizce dönen dünyada bazen; kömür işçisinin, ırkçı tavıra maruz kalan bir adamın, tiyatrosu yıkılan sanatçının, Samsun asfaltında can veren sporcuların, Kazan’ın yanındaki kırmızı karanfili adamın ve daha da önemlisi dünyaya umutla bakan bir çocuğun bebeğin son barikatıysak. Vefa hala bizim için bir semt adından öte bir anlam taşıyorsa. Elbette iyilik yaptığımızdan iyilik beklemenin vejetaryen birine boğaların saldırmaması beklemek gibi bir durum olduğunun farkındayız. Bilelim ki ne kadar geliniyorsa üstümüze biz o kadar doğru yoldayız; çünkü her defasında yanlışa karşı biz doğrunun yanında olmaktan öte önünde ona kol kanat geriyoruz. Bakın ağabeylerimiz “Hasretinden prangalar eskittim” diye haykırıyor. Ve ben de onlara hep beraber şöyle seslenelim diyorum “Ayrılıklarda sevdaya dâhil değil mi? Ayrılanlar hala sevgili değil mi? Sevdamız artık gölgede bırakıyor Leyla ile mecnun, Ferhat ile Şirin in aşklarını. Maddi aşktan öte bir tasavvufi aşk yaşıyoruz. Haykırıyoruz Yunus’ un affına sığınarak:

“Aşkın aldı benden beni,
Bana seni gerek seni;
Ben yanarım dünü, günü,
Bana seni gerek seni”

Ve biz bu sevgiye karşı çok şey istemiyoruz. Sadece bu aşkın formalarını taşıyanlardan bu aşkın ruhunu hissederek yaşamalarını istiyoruz.
Misafir
Misafir

beyaz aşkın siyah öyküsü Empty
MesajKonu: Geri: beyaz aşkın siyah öyküsü   beyaz aşkın siyah öyküsü Icon_minitimePerş. Kas. 20, 2008 5:55 pm

Kara kartal karaları bağlatmaz.
Hep güldürür taraftarı ağlatmaz.
Rakibine aman vermez bırakmaz.
Galibiyet abidesi şanlı Beşiktaş.

İnönü’de çakan erkek sesidir.
Yeşil sahaların has efesidir.
Rakiplerin korkulu rüyasıdır.
Şampiyonluk timsali Beşiktaş.

Kara kartal diye bilinir nâmı.
Narasıyla titretir hep cihanı.
Emsali yok, Türkiye’dir vatanı
Futbolun kahramanı Beşiktaş.